KeijoHouhala

Kaikki blogit puheenaiheesta Joustavuus

Paljonko lopulta on paljon

Työstä arvoa ja viennistä kasvua, tekijöille merkitystä ja yrityksille jatkuvuutta. Nämä asiat on todettu monissa juhlapuheissa, selvityksissä ja raporteissa. Vaikka uutta kasvua saadaan aikaan, niin kokonaisuus on edelleen ratkaisematta.

Joustoa päivähoitoon tuntiperusteisella laskutuksella

Kirjoitimme tämän blogitekstin Maija Vanhasen kanssa selventääksemme miksi haluamme Vantaalle pidemmälle viedyn tuntiperusteisen päivähoitomaksujärjestelmän. 

Vantaan tekemä rajaus subjektiiviseen päivähoito-oikeuteen ja  03/2017 voimaan astuneet päivähoidon uudet laskutusperusteet ovat herättäneet keskustelua vaalikentillä. Ongelmalliseksi koetaan niin osa-aikaisen päivähoidon hoitoaikojen kuin päivähoidon maksujärjestelmänkin joustamattomuus. 

Kunnan resilienssi

Hyvinkään resilienssi Koetin sosiaalisessa mediassa kysellä ihmisten näkemyksiä kuntamme resilienssistä. Eipä paljoa tullut arvioita. Onko sana tuntematon? Käsittääkeseni siitä on puhuttu vuosikymmeniä, se on indeksoitu, mittareita on laadittu ja tutkimuksia tehty. Sitä on käytetty systeemisessä ajattelussa, yksilöpsykologiassa, perheterapiassa, isoissa ja pienissä organisaatioissa, egologisessa ajattelussa etc.. hyvin samalla tavalla. Systeemisessä ajattelussa muutos tapahtuu aina jos systeemin yhtäkin, vaikkapa vähäpätöistä, osaa muutetaan. Se pakottaa koko systeemin muuttumaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä